lauantai 23. tammikuuta 2016

Härkää sarvista

Olen vuosien varrella tilannut käsityölehtiä muutamankin vuosikerran. Mutta koska valmiista ohjeesta tekeminen ei ole mielestäni yleensä ollut yhtä houkutteleva työtapa, kuin yritys ja epäonnistuminen, niin omistamieni lehtien määrään nähden niistä tehtyjä käsitöitä on surkean vähän. Monesti pyörittelee mielessään uutta ideaa johon saattaisi hyvinkin löytyä valmis ohje ihan käden ulottuvilta, mutta lehtipinon selailu ei juuri houkuta silloin kun tekemisen tarve on kovimmillaan.


Niinpä tein lehtien selailusta ihan oman projektinsa. Merkitsin kaikki kiinnostavat ohjeet ja värikoodasin ne pienillä post it -lapuilla eri tekniikoiden mukaan: virkkaus, neulonta, ompelu, askartelu ja tuunaus. Näin minulla on oikotie kiinnostaviin ohjeisiin vaikkapa virkkaushimon iskiessä ja laatikon pohjalla lojuneet ohjeet pääsevät käyttöön.

4 kommenttia:

 1. Mulla on samaa vikaa, että lehtiä on vinot pinot ja useimmasta lehdestä ei ole tehty mitään. Ja tämä onkin hieno idea.

  VastaaPoista
 2. Hyvä vinkki! Selailu on kivaa, mutta monesti se jääkin siihen :p

  VastaaPoista
 3. Neule- ja virkkauskirjoja ja lehtiä on mullakin paljon :D Vain pari oon kirjan ohjeesta tehnyt vaikka aina aattelenkin, että oisivat tosi ihanat tehdä.

  VastaaPoista
 4. Lohduttavaa kuulla, että moni muukin tuntuu olevan ahkerampi selailemaan ja fiilistelemään kun tarttumaan toimeen :D

  VastaaPoista