lauantai 3. toukokuuta 2014

Paras tuliainen


Synttäri- ja joululahjat täytyy tietysti väkertää aina itse, mutta tuliainen on jotain mikä pitää ostaa valmiina. Paras tuliainen onkin paikallinen käsityö. Kävin pääsiäisenä Barcelonassa ja ilokseni löysin keskustasta kaduilta paikallisten käsityöläisten kojuja tuliaisostoksia varten.
Parasta on, jos matkoiltaan löytää hienojen tuliaisten lisäksi uniikkeja käsityömateriaaleja. Jokaisen väkertäjäkirpparikassialman täytyykin ehdottomasti Lissabonin matkallaan etsiytyä Feira da ladra katukirppikselle. Olen löytänyt täältä mm. lankaa, nappeja ja kierrätysmateriaalista tehtyjä tuotteita.
Berliinistä mieleeni on jäänyt erityisesti Mauerpark, jossa kirpparikaman seassa on paikallisten nuorten suunnittelijoiden tuotteita. Täällä kohtasin myös hippipakullaan maailmaa kiertävän naisen, joka etsi kankaat epämääräisesti ommeltuihin tilkkulaukkuihinsa maailmanmatkoillaan.

Lontoo on shoppailijan mekka ja kiinnostavien tuliaisten löytäminen on vähän liiankin helppoa. Paikallisia käsitöitä löytää parhaiten Brick Lanelta ja erityisesti jokasunnuntaiselta Sunday Upmarketilta. Lähellä on myös Old Spitalfields Market.Kirsikkana kakun päällä on vielä Budapestin WAMP -the Hungarian Design Market, joka järjesteään kerran kuussa. Budapestin matka kannattaa ehdottomasti ajoittaa WAMPin aikaan. Loistava paikka inspiroitua - tai tuntea itsensä hyvin keskinkertaiseksi väkertäjäksi.


1 kommentti: